Begonnen op de zolderkamer

Oprichter van Feniks Meubelatelier, Donald Brekelmans, kwam in 1989 voor het eerst in aanraking met het meubelmakersvak. In de zoektocht naar inrichting voor een kinderkamer van zijn zoon, had hij niet het ultieme kunnen vinden en besloot daarom zelf aan de slag te gaan.

Op de zolderkamer in zijn toenmalige woning begon hij aan zijn eerste uitdaging. Hij maakte een ontwerp, kocht zijn materialen in en begon met de vervaardiging van zijn eerste meubelen.

Steeds meer vraag
Bij het bewonderen van zijn inmiddels geboren kersverse zoon, kreeg niet alleen zijn zoon de volle aandacht. Ook zijn meubelcreaties kregen de belangstelling van vrienden, familie en kennissen. Met vol enthousiasme maakte hij in de jaren daaropvolgend meerdere meubels voor geïnteresseerden in de omgeving. Steeds meer mensen wisten de weg te vinden naar Donald Brekelmans.

"Reactie van een klant; Ik had een idee voor een heel specifiek meubel maar kon dit nergens vinden. Via een kennis ben ik in contact gekomen met Donald. Op een hele persoonlijke manier hebben we samen een ontwerp gemaakt. Enige tijd later hebben wij een schitterend meubel gekregen, wat werkelijk tot in de puntjes afgewerkt was. Wij gaan zeker terug naar Donald."

Aangezien de hobby van Donald een steeds professioneler karakter begon te krijgen en het aantal opdracht begon toe te nemen, investeerde hij in een werkbank en freesmachine.

Een droom komt uit
Tot 2009 was Donald in loondienst als projectmanager bij een internationale onderneming. Helaas trof de economische recessie de werkgever van Donald waardoor hij noodgedwongen op zoek moest naar een nieuwe uitdaging. Een geluk bij een ongeluk, noemt Donald het. Ik kan nu mijn droom najagen en doen waar ik goed in ben; mensen blij maken met meubelen die ik samen met hen ontwerp, geheel naar wens van de klant.

Succesvol
Donald Brekelmans; Ik ben nu sinds augustus 2009 bezig en heb volop werk. Mensen komen naar mij toe met hele leuke en afwisselende opdrachten waar ik met grote passie en betrokkenheid invulling aan geef. Ik kan pas genieten als een klant 100% tevreden is en daar zorg ik voor!